Babyseng

Overgangen fra vugge til babyseng

Hvornår vil din baby være klar til at flytte fra sin vugge til en babyseng? Det ser vi lidt nærmere på her i denne artikel.

Hvornår er dit barn klar?

Uanset om dit lille barn elsker hendes vugge eller er ivrig efter at hoppe ud af den ved første lejlighed, vil hun på et tidspunkt være klar til at komme over til en juniorseng. Hvornår er den bedste tid til at gøre overgangen, og hvordan kan du gøre det problemfrit og sikkert? En juniorseng er ofte noget forskellig fra en babyseng eller en vugge. En babyseng er endnu en af de typer babyudstyr, som man ikke kommer uden om. Her er nogle forslag fra eksperterne.

Læs mere: Sådan finder du en billig juniorseng

I modsætning til nogle udviklingsmiljøer i den tidlige barndom, som for eksempel at lære at bruge potten, involverer flytningen fra vugge til babyseng ikke en tjekliste over tegn, der indikerer at dit barn er klar til at flytte seng. Den eneste overordnede bekymring er sikkerheden. Forældre bør som regel flytte en baby fra en vugge til en barneseng, før han er i stand til at klatre ud af den alene og muligvis såre sig selv, siger Mark Widome, MD, en professor i pædiatri på Penn State Children’s Hospital i Hershey , Pennsylvania.

barneseng til baby

De fleste småbørn har mulighed for at hoppe over deres tremmeseng/ vugge, når de er ca. 35 cm lange og mellem 18 og 24 måneder gamle. Selvfølgelig er nogle babyer særligt kloge og vil forsøge at klatre ud tidligere (og på dette tidspunkt skal de flyttes til en seng), mens mindre eventyrlystne typer ikke vil forsøge at klatre ud overhovedet. Hvis din lille barn er komfortabel i sin seng og ikke en klatrer klar, så er det okay at lade ham sove der til han er 2 år – lige så længe du er opmærksom på hans sikkerhed, siger Jack Walsh, administrerende direktør for Danny Foundation , Men jo længere en baby forbliver i sin tremmeseng, tilføjer Walsh, jo mere følelsesmæssigt tilknyttet  kan han blive, og jo vanskeligere kan det være for ham med overgangen. Ofte er skridtet fra tremmeseng til juniorseng en smule nemmere.

Søskendeproblemer

Den anden store faktor, der ofte bestemmer, hvornår et barn tager overgangen, er den forventede ankomst af en ny søskende. Ekstra omhu vil være nødvendig, hvis dette er årsagen til overgangen, især hvis barnet kan lide hans seng og ikke har vist nogen interesse i at komme ud af det. Dette er en følsom tid for et ældre barn, og du ønsker ikke at få ham til at føle sig som om han bliver fordrevet ud af sin seng, siger Pamela High, MD, medicinsk direktør for spædbarnsudviklingscentret på Women and Infants ‘Hospital i Providence, Rhode Island.

Hvis du har brug for den lille barneseng til baby nummer to (eller tre), skal du starte processen en til to måneder før den nye baby skal ankomme, idet du antager at dit barn er mindst 18 måneder, siger Dr. Widome. Tanken er at få dit ældre barn så godt som muligt over i sin nye seng, så han tænker på sengen som neutralt område – og ikke hans soveplads – når den yngre søskende kommer. Hvis det er muligt, demonter vuggen eller opbevar den i et rum, hvor det er ude af syne, foreslår Dr. Widome. Eller på sigte at gøre barnesengen “ufremkommelig” ved at fylde det med fyldte dyr, legetøj, tæpper og andet babyudstyr.

Uanset årsagen til senge skift vil du ideelt set gerne gøre det på et tidspunkt, hvor der ikke er andre store ændringer i dit barns liv, siger Dr. Widome. For eksempel undgå at lave overgangen mellem nye senge , hvis dit barn er startet på toilettetræning, stoppet med sin sut eller skal vænne sig til en ny børnepasningsordning.

At lette overgangen

Når du først har bestemt dig, at tiden er rigtig til at skifte seng, skal du bestemme, hvilken type seng dit barn vil være komfortabelt i. Nogle forældre til unge småbørn sætter simpelthen deres barns madrasser på gulvet i et stykke tid for at lette overgangen siger Dr. High. Andre køber en dobbel madras og sætter den på gulvet eller sætter den på toppen af ​​boksfjedrene. Nogle forældre køber en barneseng, som generelt er lavt til jorden og kan rumme en eksisterende vuggemadras. De kommer ofte i form af biler, slotte eller andre tiltalende former. babysenge er fine, siger Dr. Widome, men de er ikke sikkerhedsbehov. Du kan altid installere en aftagelig side på en dobbeltseng for at holde dit lille barn ude af det.
Uanset hvilken seng du vælger, lad dit barn hjælpe med at vælge børnevenlige lagner, pudebetræk og dyner og personliggøre rummet med hendes yndlings tøjdyr. Når sengen er hjemme og i dit barns værelse, skal du dog ikke blive overrasket, hvis din lille ikke ønsker at sove i den. Det kan være nødvendigt at rent faktisk fjerne barnesengen fra dit barns værelse, når den nye seng ankommer. Det kan være stressende, at et lille barn skal vælge mellem at sove i sin vugge (og ønsker at være en baby) og sove i sin seng (og ønsker at være et barn). Hvis du vil lindrer dit barn fra at gøre det valg, siger Dr. Widome, er det lettere for alle. Når barneseng er ude af syne, for så er den normalt også ude af sindet.
Endelig hjælper det med at etablere og følge en forudsigelig sengetid-rutine, siger Dr. High. Denne rutine –  kan indebære at læse en historie, tale om dit barns dag men det bør være en beroligende oplevelse for jer begge og dit barn vil glæde sig til at gå i seng. En sammenhængende sengetid ritual bør også hjælpe et lille barn til at føle sig overset. Småbørn er ofte ambivalente over at vokse er op og forlade deres babyrom efter sovetid, og derfor kan forandring være svært for dem, siger Dr. Widome. Men når de mestrer en ny færdighed, hvad enten det opgive bleer eller en flaske eller flytter fra en tremmeseng til en børneseng, har de en ægte følelse af stolthed og præstation. Men jo bedre kvalitet (og størrelse) din babyseng er i, jo længere kan du vente med overgangen.
Så udaset om dit barn godtager sin nye seng med det samme eller har brug for lidt tid, ved du at han tager et vigtigt skridt fremad i sin udvikling og med mod til at blive et sjovt og uafhængigt større børn med sin helt egen juniorseng.

Alt indhold her, herunder rådgivning fra læger og andre sundhedspersonale, bør kun betragtes som udtalelse.

Reklamer